Kurser och Small Groups hösten 2017

Börja träna - kursen, start v 37
Börja träna-kursen är för dig som vill komma igång med regelbunden träning. Du får gärna vara ovan och otränad. Kanske har du inte tränat på ett tag, eller kanske aldrig tränat. Det spelar ingen roll. 
 
Small Group Tonår, start v 39
I Small group Tonår vänder vi oss till dig som är i de yngre tonåren, 13-16 år. Tillsammans med  en PT (Anders Björk) tränar vi i mindre grupp med max 10 personer under 6 träningspass. Här få du bra förutsättningarna för att utvecklas och lära dig träna på gymmet. Du kommer att få feedback med tips till din utveckling och även lära dig lägga upp ett eget träningsprogram. Allsidig träning är utgångspunkt där vi testar olika träningskvaliteter i gymmet. Vi fokuserar på grundrörelser, teknik och hållning. Passen anpassas för att du ska få ut så mycket som möjligt och känna dig trygg i att veta hur du ska fortsätta träna på egen hand. Du behöver inga förkunskaper.
När: Måndagar kl 17.00-18.00 med start 25 september 
Pris: 800 kr. Vill du köpa till ett Allkort så du kan träna så mycket du vill fram till 2017-12-31 betalar du totalt 1500 kr för kurs och träningskort.
 
Small Group HIIT, start v 39
Small group Högintensiv träning är en kurs för dig som vill träna tufft. Du lär dig mer om intensiv träning, utmanar din kapacitet och testar olika sätt att träna högintensivt i gymmet. Du bör vara rörelsevan. Gärna från gym, Skivstång, Cirkelfys och HIT eller att du är van att träna tufft och utmanande på annat sätt. Instruktören peppar och coachar dig ger feedback på teknik, samtidigt som du får en härlig gruppkänsla. Gruppen består av max 6 deltagare och träffas en gång i veckan under 6 veckor. Ledare Anders Björk.
När: Måndagar kl 18.30-19.30 med start 25 september
Pris: 1000 kr 
 
Small Group Gymband - TRX, start v 38
Small Group gymband är en kurs för dig som är nyfiken på och som vill lära dig mer om träningen med redskapet gymband och slipa på din teknik. Vi vänder oss både till dig som är nybörjare och dig som redan har testat förut. Instruktören peppar och coachar individuellt, samtidigt som du får en härlig gruppkänsla. I en grupp på max 6 deltagare träffas ni en gång i veckan under 6 veckor. Efter kursen kommer du att ha en större förståelse för detta redskap och en rejäl övningsbank för egen träning. Ledare: Elisabeth Gerdle.
När: Torsdagar kl 18.30 med start 21 september
Pris: 1000 kr 
 
Seniorklubben, start torsdag v 38.
Är soft-passen lite för tuffa? Längtar du efter att träna med andra äldre seniorer? Är gemenskapen lika viktig som träningen? Då är Seniorklubben för dig! Läs mer
 
Small Group Yoga, start v 44
Small group Yoga är en kurs för dig som vill lära mer om yogans asanas (övningar) och tekniker. Du tränar i en liten grupp på max 12 personer och ges mycket möjlighet till feedback och tips på hur du kan anpassa och utveckla yogan utifrån dina förutsättningar. Vid varje tillfälle går vi igenom utvalda övningar utifrån vissa områden. Kursen består av 6 tillfällen. Ledare Stina Grönevall och Anders Björk
När: Torsdagar kl 19.30 med start 2 november
Pris: 1000 kr 
 
Small Group Kettlebell, start v 45

Small group Kettlebells är en kurs för dig som vill lära dig mer om kettlebellträning och slipa på din teknik. Vi vänder oss både till dig som är nybörjare och dig som redan har testat. Instruktören peppar och coachar individuellt, samtidigt som du får en härlig gruppkänsla. I en grupp på max 8 deltagare träffas ni en gång i veckan under 6 veckor. Efter kursen kommer du att ha en stor övningsbank för egen träning med kettlebells. Ledare Anders Björk
När: Måndagar kl 18.30-19.30 med start 6 november
Pris: 1000 kr
 

 
Håll utkik efter fler kurser.

Senast ändrad 2017-10-18 12:05.


PT

Vill du ha hjälp med motivationen, få individuella råd och utvecklas i din träning? Läs mer
 

Senast ändrad 2017-11-01 13:08.


Vårt träningsutbud

Här hittar du vårt stora träningsschema
Läs om vårt utbud här

Senast ändrad 2017-11-16 07:58.


Uteträning

Vi erbjuder flera utepass i höst. Läs här om när och hur passen är upplagda. Läs mer

Senast ändrad 2017-09-19 15:43.


Uteträning

Distans/långpass hösten 2017

Upplägg lördagar:

Upplägg Anders 

Det kommer att bli två olika upplägg på passet.

  • Anders springer 21 km och upplägget är 10 km 5.30 min/km därefter ytterligare 5 km i 5.20 tempo och sedan ytterligare 6 km i 5.10 tempo. Man passerar Friskis vid 10 o 15 km o du kan kliva av om du vill.
  • Den andra gången blir det ännu längre än en halvmara och vi passerar inte Friskis efter 10 respektive 15 km. Planen är att börja med 23 km och sedan öka succesivt månad för månad för att komma upp i drygt 30 km. Målet är att göra ett maratonpass tillsammans under våren. Det kan vara som ett genrep till ex Stockholm Marathon. Datum fet stil.
     

Upplägg – Fanny

Likaså här blir det två olika upplägg på passen

  • En gång i månaden springer vi som vi gjort hittills. 
    Du kan välja att springa 3, 6 eller 10/12 km. I samband med 3 och 6 km passerar vi Friskis, vill du kliva av där gör du det eller så hänger du med i 10/12 km. Tempot är lugnt, där ambitionen är att locka den lite mer ovane löparen.

  • Den andra gången är det ett nyare upplägg. Datum fet stil. Vi bygger en runda där vi utgår från 10 km, där vi inte passerar Slottsmöllan. Vi kommer att utöka rundan med 1-2 km vid varje tillfälle under hösten. Tempot är lugnt, där utmaningen är att springa lite längre för varje gång.
     

Datum 
 

11 november

25 november

9 december

23 december

Måndagar kl 17.30 kör Anders H (jämna veckor) eller Tomas P (udda veckor) kvalitetspass löpning 75 min.
Torsdagar kl 17.45 kör Anders H (jämna veckor) eller Helena M (udda veckor) tröskelpass/kvalitetspass löpning 75 min.
Förklaring Tröskelpass: Här har vi fokus på löputhållighet och tränar oss på att springa i så kallat tröskeltempo. Vi springer fort, men inte lika intensivt som på intervallpass. Ett bra sätt att få fler kvalitetspass i veckan, utan att det är så nedbrytande som när man pressar på sig mjölksyra på intervallpass. 
Styrkepass för löpare: Vi erbjuder happeningpass utvalda lördagar kl 10.00. Lördag 21/10 kl 10.00 kör Emy Cirkelfys för löpare. Utveckla din löpstyrka, passet fokuserar på styrka och stabilitet för ben, höft och bål samt snabbhet. Fler datum kommer.
 
Uteträningen ingår i Allkortet. Vill du enbart delta på ovan pass erbjuder vi ett Uteträningskort 6 månader för 650 kr, medlemsavgift tillkommer. 
 


Senast ändrad 2017-11-01 15:16.


Familjefys

Familjefys - Roligare familjeträff än såhär blir det inte

Familjefys är ett fartfyllt, allsidigt och lekfullt pass för barn 6-12 år och vuxna tillsammans. Träningen är upplagd i cirkelform med övningar som blir en kul utmaning för både barn och vuxna. Upplev fullt ös, tillsammans!

 

Familjefys utgår från barnens villkor, precis som alla Friskis&Svettis barnpass. Det är varierat och omväxlande för att hålla fokus här och nu. Det är lekfullt och är fritt från prestationskrav. Det är allsidigt för att jobba igenom hela kroppen och knoppen. För både barn och vuxna.

 

I Familjefys är huvuddelen av passet en cirkel med olika övningar. Varje övning går att anpassa så du och barnen, oavsett ålder inom passets spann, känner att övningen passar. Övningarna vid varje station kan vara samma eller olika för vuxna och barn. En del stationer kan också vara en parövning, där ni jobbar tillsammans.  

 

På Familjefys börjar vi med en samling och genomgång av övningar så alla känner sig trygga. Efter skön och förberedande uppvärmning kör vi cirkelträningen i cirka 20 minuter, totalt två varv. Övningarna i stationerna kan träna grundrörelser (som drag, press, böj), grovmotorik (som åla, krypa, hoppa), koordination, balans, styrka och spänst. Precis som när barn leker växlar passet mellan fullt ös och vila.

 

På Familjefys avslutar vi med Sista öset, då är det full fart och finalkänsla för hela slanten. Efter den en avslutning där vi varvar ner, jobbar med rörlighet, vilar och sammanfattar passet med en samling.

 

Att träna tillsammans är alltid kul. På Familjefys tränar du och barnen gemensamt, ett kul sätt att komma närmre varandra samtidigt som både du och barnen blir inspirerade till rörelse. Skratt och svett i en härlig kombo, roligare familjeträff än såhär blir det inte.

 
Passet ingår i alla kort. Barn 6-12 år som enbart vill träna Familjefys kan köpa ett kort för 300 kr (medlemsavgift ingår), gäller 2017. Alternativt 50 kr/träningstillfälle.
 
Välkomna söndagar kl. 11.00 i sal Himmel  önskar Anders.

 

Senast ändrad 2017-08-23 11:45.


Friskis&Svettis Utbildning

Vi är mycket stolta över vår utbildningsverksamhet. Det började som ett unikt koncept för att utbilda jympaledare och har i dag utvecklats till att omfatta i stort sett varje funktionärsfunktion i hela Friskis&Svettis.Läs om vår utbildning HÄR
 
 

Senast ändrad 2017-02-08 15:17.


Mammaträning

Efter två månader är du startklar

Efter 6-8 veckor efter förlossningen kan det kännas lagom att komma igång med anpassad träning. (Då kan många också gjort sin efterkontroll hos läkare eller barnmorska.) Framför allt handlar det om att ge tid till uppbyggnad, få in en bra teknik på övningarna och hitta en skön känsla i träningen.

Under graviditeten har bland annat cirkulationen ökats, ligament blivit mjukare, bukmuskler och bäckenbotten töjts ut och mag- tarmkanalen påverkats. De första två, tre månaderna efter förlossningen återställs detta successivt, vävnaderna ska läka och bli hållfasta igen. Denna process sker spontant i kroppen och som bäst med bra sömn, vila och mat.

 

Du behöver energi och inspiration

Träning ska alltid ge energi och kännas inspirerande. Beroende på hur mycket du tränat tidigare och hur graviditet och förlossning förlöpte bör du börja träning på rätt nivå.
 
Vår mammaträning är anpassad för dig (och pappor om man vill). Vi börjar tisdag kl.10.00 vecka 35. Träningen hålls i utegymmet på Slottsmöllan (om vädret tillåter, ring 035-10 18 17 om du är osäker) de första veckorna för sedan att flytta in i våra fina lokaler där vi kör cirkelträning anpassad för målgruppen. inne är det bäst att ha barnet på en matta eller i bilstol. I utegymmet jobbar vi i såväl maskiner som funktionella fria övningar och barnen har vi i vagnen.
Vår tränare Sara önskar er välkomna. Ring 035-10 18 17 för frågor.

Senast ändrad 2017-08-25 10:25.


PT-personlig träning

En Personlig tränare (PT) hjälper, vägleder, peppar och coachar dig till att nå dina träningsmål med utgångspunkt från din nuvarande livsstil och hälsa.
 
 
Våra Personliga tränare:
 
Elisabeth Gerdle. Det allra viktigaste med träningen är att hitta glädjen, hitta vad som passar just dig och utmana dig själv utifrån din egen kapacitet och mål. Du kanske har tränat länge och behöver ny inspiration eller du är helt oerfaren? Jag lovar att hjälpa dig oavsett var du är i din träning, vi hittar det som känns bra för dig.
Utbildning: Friskis&Svettis grundutbildning steg 1, spinning, skivstång, jympa, flex, cirkelgym, cirkelfys, hit, core, Individuell tränare (gym instruktör) och avancerad steg 3 gym, licensierad kostrådgivare och Personlig Tränare (PT)
 
Du bokar personlig träning direkt på gerdle@friskishalmstad.se eller på 0705-73 92 54.
 

Anders Björk: Med 8 års erfarenhet som tränare i gymmet, 3 års utbildning i idrottsvetenskap och ett enormt brinnande intresse för träning, kost och hälsa. Oavsett om ditt mål är att bygga muskler, bli starkare, bränna fett, bli bättre på din idrott eller helt enkelt vill uppnå en bättre hälsa så är jag tränaren för dig. Med ett fokus på välmående och vitalitet så kommer jag vägleda dig för att uppnå  just dina mål.

Du bokar personlig träning direkt på anders.bjork@friskishalmstad.se eller på 0768-44 26 46
 
Vi rekommenderar också:
 
Scanning: Scanna din kropp och mät din kroppssammansättning. Få mätbara värden som fettprocent, muskelmassa, skillnader hö/vä, protein, vatten, mineraler mm 
 
Screening Här får du ett kvitto på din fysiska status. Tillsammans kollar vi av din rörlighet i kroppens viktigaste och största leder. Samtidigt kollar vi av din styrka. Efter avslutat test får du en sammanfattning och tips på vad du ska fokusera på i din träning för att utvecklas på bästa sätt. Du får ett start läge, något att utgå ifrån. Screeningen utförs av utbildad Personliga Tränare.
 
Maxpulstest

Testet är till för dig som vill veta din maxpuls. Maxpulsen används som ett redskap för att optimera sin konditionsträning. Utifrån din maxpuls räknar du lätt ut vilka olika pulszoner du har och inom vilket spann du ska ligga för att hitta rätt tempo i dina intervaller eller dina distanslopp. Maxpulstestet utförs på löparband. Testet utförs tillsammans med en utbildad personlig tränare.

Small Groups: Vi har även personlig träning i grupp. Fråga oss vilka kurser vi har just nu. 035-10 18 17
 
 
 PT                           10 gånger                 3 gånger                   1 gång


PT 510/gång
550/gång
575/gång
PT för två 780/gång
820/gång
895/gång

Screening 45 min

400 kr

Maxpulstest 45 min

400 kr

Scanning                                                  450 kr

Ett PT tillfälle omfattar 60 minuter. Vid köp av 3 eller 10 tillfällen, är är det första tillfället 80 min.

Köper du 10 tillfällen så ingår det en screening, 45 min (värde 400 kr).
 
 

Senast ändrad 2017-08-23 12:29.


Anteo utvecklas av Defendo Sverige AB, 2007-2017 #78